
Praktisk informasjon
Tidspunkt:
Sted: Milano i Italia
Deltakeravgift (medlem): 7500
Deltakeravgift (ikke-medlem): 10000
Program
NB! Ny dato kommer. Turen gjennomføres forutsatt tilstrekkelig antall deltakere. Meld din interesse for å delta til Anna eller Jens.
Milano med sine 1,4 millioner innbyggere regnes som en av byene i Europa med høyeste innsamlingsgrad av bioavfall med 63% innsamlingsgrad (2018).
De samler inn og behandler 100 kg matavfall per innbygger, inkludert matavfall fra næring. Vi vil få innblikk i hele verdikjeden fra innsamling til behandling, inkludert innsamlingssystemene, kompost- og biogassanlegg.
Målgruppe: Denne studieturen er for ledere og fagpersoner i avfallsselskaper, kommuner, IKS'er og leverandører som jobber med innsamling og behandling av bioavfall, eller planlegger innføring av dette.
Studieturen organiseres i samarbeid med CIC - Italian Composting and Biogas Association. Detaljert program kommer.

Praktisk informasjon:
Inkludert i prisen er befaringer /foredrag, buss, lunsj begge dager og felles middag mandag 4. april kl 19.30.
Øvrige kostnader som reise, hotell og andre måltider dekkes av den enkelte.
Anbefalte hoteller i nærheten av Milano Lambrate og Milano Isola, hvor vi planlegger opphenting av buss samt middag i nærheten.
- Hotel Gamma https://hotelgammamilano.it/it...
- Holiday Inn https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/milan/milpg/hoteldetail/hotel-room-rates?cm_mmc=GoogleMaps-_-HI-_-IT-_-MILPG#
- Hilton https://www.hilton.com/en/hotels/milhitw-hilton-milan/?SEO_id=GMB-EMEA-TW-MILHITW
- Four Points Sheraton https://www.marriott.com/en-us/hotels/milfp-four-points-milan-center/rooms/
Vi anbefaler påmelding snarest. Turen gjennomføres under forutsetning av mange nok deltakere. Vi forholder oss til de til enhver tid gjeldende koronareglene.
Kontakt oss
Lurer du på noe om arrangementet? Kontakt en av våre rådgivere:
Relatert innhold

Her er finalistene til Gründerprisen 2025
Årets kandidater representerer hver sin bransje, men har én ting til felles: De utfordrer etablerte praksiser og skaper nye verdikjeder for fremtiden.
Én pose – to formål: Papirposer som løsning for både frukt- og grøntpose i butikk og innsamling av matavfall
REdu-studentene Thea Fahlvik og Albertine Marie Unnerud har i sommer jobbet med et prosjekt for å kartlegge hvordan én papirpose kan brukes til to formål: først som handlenett for frukt og grønt, deretter som pose for matavfall. Løsningen, som er inspirert av et svensk pilotprosjekt i Hudiksvall, viser et stort potensial for å redusere plastbruken og forbedre avfallssorteringen i Norge. Prosjektet er finansiert av Handelens Miljøfond med Lars Fugledal AS som prosjektleder og -eier.

Først epler, så matavfall: Slik kan papirposen brukes bedre
Kan papirposer til frukt og grønt gjenbrukes som poser til matavfall? Ny rapport gir svar.